joi, 7 iunie 2012

Tort de clatite

Acum cativa ani micul dejun de ziua Sarei a constat un clatite cu pere caramelizate si capsuni trase in ciocolata, iar Sara a spus ca a fost cel mai bun mic dejun ever (mereu povesteste despre...), m-am gandit sa o impresionez din nou cu ceva mai mult. si anume, un tort mic dejun din clatite.



am facut foi de clatite din un ou, un pahar cu  lapte si faina de macinis cat sa iasa aluatul de o consistenta fluida






si le-am umplut cu ganash de zmeura si muouse de ciocolata, iar ca decor am folosit fructe de zmeura, sos de zmeura si mouse de ciocolata.

pentru ganash-ul de zmeura am folosit 300 grame de zmeura pe care le-am fiert cu sirop de zahar pana s-au scazut putin cat sa se lege un sos consistent, le-am trecut prin sita ca sa elimin samburii . apoi in 50 ml de lapte am topit 150 g ciocolata amaruie si dupa ce s-a dizolvat ciocolata am incorporat in ea sosul de zmeura, treptat si amestecand continu. cu mare grija si emotii sa nu se branzeasca din cauza aciditatii din zmeura (am mai pastrat putin sos pentru decor).














pentru mousse am folosti 25 g zahar brun, 50 g lapte, 3 galbenusuri si 200 g smantana pentru frisca. am dizolvat zaharul in lapte pe foc, am bautut galbenusurile spuma si peste ele am adaugat treptat laptele si am amestecat continuu, am topit ciocolata in baie de abur ai am turnat-o peste lapte si galbenusuri. separat am batut frisca spuma, nu foarte tare si am incorporat-o este amestecul de ciocolata.




apoi am umplut foile de clatite, una cu ganash, una cu mousse de ciocolata
si asa cum am spus la inceput am ornat cu mousse de cioco, sos de zmeura si fructe de zmeura




si a iesit pfuuuuuuuuuuuuu!!! o nebunie!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu