miercuri, 18 mai 2011

Noodles de orez cu somon afumat

Azi este miercuri si nu stiam ce sa mancam. Sara poftea la paste de orez, asa ca ea m-a inspirat cu masa de pranz pentru azi si anume noodles de orez cu somon afumat.

Primul lucru pe care l-am facut inainte de orice a fost sa pun apa cu sare la fiert, pentru noodles.
Apoi, am tocat 3 ciuperci gigantice, o ceapa mare verde si un ardei iute.
Am pus ceapa si ardeiul la calit in ulei de usturoi

Dupa ce s-a calit bine ceapa am adaugat ciupercile si am acoperit tigaia

In timp ce ciupercile se inmuiau, am tocat 3 ardei capia copti, 2 felii de somon afumat si 5 masline kalamata.

Apoi am pus intr-un castron 2 maini de noodles si am turnat apa fiarta peste si i-am lasat la inmuiat.
Am adaugat in tigaie ardeiul kapia, somonul afumat si maslinele kalamata si am lasat putin sa se patrunda aromele.
Apoi am adaugat smantana vegetala, cam 100 de mililitri
Am amestecat bine si am mai lasat la foc mic un minut timp in care am scurs noodlesii si i-am amestecat cu putin ulei de usturoi ca sa nu se lipeasca intre ei si am adaugat un praf de sare. La sfarsit am turnat continutul tigaii peste noodlesi am amestecat bine si am lasat putin acoperit ca sa se amestece aromele.
In final i-am aruncat in farfurii si apoi in stomac :)))  :p
au fost deliciosi.

O mancare perfecta pentru o zi de post in care e dezlegare la peste. Am stins cu ceai rece (facut din ceai verde si ceai de fructe) cu lamaie si indulcit cu miere de la tatal lui Adi :)
 Sa ne fie de bine!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu