aratoase si cu muuuulte calorii :)))) simplu de facut si rapiiiddddd
Ca doar o data pe an este Mihail si Gavriil si, nu am mai facut dulciuri de muuullltttaaaa vreme (nu ca as fi vreo slabuta si imi permit, dar...), sa se bucure si papilele noastre gustative...
Cum le-am facut:
am luat 3 oua, le-am separat galbenusul de albus, am batut albusul spuma apoi am adaugat treptat 6 linguri de zahar si 2 pachetele de zahar vanilat bourbon. Sara a amestecat bine, bine galbenusurile cu sare si cu 6 linguri de ulei pana s-au facut ca o maioneza. Apoi am turnat galbenusul peste albusul spuma, am amestecat bine si am adaugat faina treptat, lingura cu lingura (12 la numar) si un sfert de lingurita de praf de copt.
Dupa care am pus aluatul in formele de silicon, cu punga de ornat, mai intai am umplut jumatate de forma dupa care am pus o bomboana cu ciocolata si umplutura de caramel de la Nestle, apoi am completat cu aluat, ca sa ramana bombonica la mijloc.
Le-am copt la foc moderat timp de 40 de minute si in timp ce se coceau ma facut crema de lamaie. Foarte greu de facut... se ia un pliculet de crema de lamaie de la Oetker, se ia un pahar de 250 ml de lapte si 3 linguri de zahar, se mixeaza mai intai la prima treapta si apoi la cea mai mare, pret de aproximativ 5 minute (cu indulgenta) si voila...avem crema de lamaie :) pentru oameni practici se zice frumos (pentru oameni comozi e adevarul :p ).
Bunnn, dupa ce s-au copt briosele si s-au racit, le-am scos din formele de silicon si le-am pus pe stativul frumos pe care l-am primit de la sora mea :)
Apoi le-am decorat cu minunata si rapida crema si cu bombonele colorate.
Fara menajamente de data asta... zahar alb, faina alba, bombonele, ciocolata ... multe calorii al naibii de gustoase :)))))
O sa avem pofta :))))))))

marți, 8 noiembrie 2011
joi, 15 septembrie 2011
Cus cus cu fructe de mare
o reteta foarte rapida, satioasa si sanatoasa :)
am pus la inmuiat o cana de cus cus in 2 cani de supa de legume fierbinte. Am acoperit vasul si am lasat la "crescut".
Din pacate nu am avut fructe de mare proaspete asa ca am folosit pachetele prefierte congelate... e diferenta mare de gust si calitate dar... ce sa fac daca nu am fost la pescuit :))))
Bun, am decongelat fructele de mare. In ulei de masline nerafinat am calit 2 catei de usturoi pentru cateva secunde cat sa capete uleiul aroma persistenta si delicioasa, apoi am adaugat fructele de mare. Am acoperit tigaia si am lasat 10 minute la calit
cat s-au calit fructele de mare am tocat 2 fire de ceapa verde si am stors jumatate de lamaie. Dupa ce s-au calit fructele de mare le-am pus peste cus cus-ul inmuiat, apoi am adaugat ceapa verde, zeama de lamaie, sare si piper. Am amestecat bine ...e ... voila... pranzul este gata...
am pus la inmuiat o cana de cus cus in 2 cani de supa de legume fierbinte. Am acoperit vasul si am lasat la "crescut".
Din pacate nu am avut fructe de mare proaspete asa ca am folosit pachetele prefierte congelate... e diferenta mare de gust si calitate dar... ce sa fac daca nu am fost la pescuit :))))
Bun, am decongelat fructele de mare. In ulei de masline nerafinat am calit 2 catei de usturoi pentru cateva secunde cat sa capete uleiul aroma persistenta si delicioasa, apoi am adaugat fructele de mare. Am acoperit tigaia si am lasat 10 minute la calit
cat s-au calit fructele de mare am tocat 2 fire de ceapa verde si am stors jumatate de lamaie. Dupa ce s-au calit fructele de mare le-am pus peste cus cus-ul inmuiat, apoi am adaugat ceapa verde, zeama de lamaie, sare si piper. Am amestecat bine ...e ... voila... pranzul este gata...
miercuri, 17 august 2011
Tort de banane cu sos de mure
A inceput sa se umple casa. Am fost singura toata vara, mai venea Sara de prin calatoriile ei... o zi, doua... apoi pleca... Dar pentru ca vara este aproape pe sfarsite, incet si pe rand au inceput sa se adune oamenii de pe strazi. Duminica a venit Sara si nu mai pleaca decat impreuna cu mine... ieri tata... si astazi vine si mama... Asa ca asta seara se reintregeste familia. Avem motiv de pregatit chestii. La comanda tatei am impachetat sarmale, am umplut ardei, am facut placinta cu branza si stafide... si la comanda Sarei tortul de banane care trebuia sa fie cu sos de zmeura...insa l-am trimis pe tata la piata sa cumpere zmeura si a venit cu mure :))) FUNNY
Sara are o contributie foarte mare la tot ce am pregatit astazi, pentru ca a stat si m-a ajutat... noroc cu ea si ca am avut programari la cabinet dupaamiaza, ca altfel stateam azi noapte sa gatesc ... nu de alta dar ca sa nu il dezamagesc pe tata... care m-a creierit... a dat cu aspiratorul prin casa de doua ori, m-a intrebat de 100 de ori daca mai e nevoie sa cumpere ceva, de 5 ori daca da drumu la masina de spalat vasele... de alte cateva ori daca sunt sigura ca in sarmale am pus tot ce trebuie ca sa iasa bune:)))) a umplut vazele de flori si a facut slalom din bucatarie in living, in balcon, jos.... ca argintul viu... OMG...
Voi publica reteta de tort de banane pentru ca este mai rar intalnita. Restul bunatatilor sunt comune, le poate pregati oricine si cu ochii inchisi, desi recunosc ca prepararea tortului nu este o mare sofisticatenie...
Bun, dar cum am facut minunatia asta de tort... Am luat 3 banane pe care le-am presat cu furculita. Intr-o oala cu fundul dublu am topit 100 grame de ciocolata amaruie si 175 grame de unt pe care (dupa ce s-au topit) le-am amestecat cu banana.
Separat am batut doua oua, mai intai albusurile, apoi dupa ce s-au intarit am adaugat galbenusurile, 175 grame zahar brun si doua pliculete de zahar vanilat.
Dupa ce s-a topit zaharul am incorporat oul batut in continutul de ciocolata, unt si banana. Am amestecat bine iar la final am adaugat un praf de copt, 100 grame migdale rasnite si 10 linguri de faina.
Am pus compozitia intro tava de tort cu fundul detasabil pe care am tapetato cu hartie de copt, si la final am presarat zahar brun pe deasupra. Am pus in cuptorul incins unde am lasat aproximativ 50 de minute la 180 grade.
Dupa 50 de minute arata asa. Rustic.
Am lasat blatul la racit si in acest timp am topit 50 grame de ciocolata in o lingura de unt cu care am glazurat tortul.
Il vom servi cu sos de mure pe care l-am preparat din 400 grame de mure pe care le-am fiert timp de 10 minute cu 3 linguri de zahar brun.
Nu l-am lasat prea mult la fiert ca sa nu capete gust de gem, sa ramana savoarea murelor crude. Dupa ce au fiert am strecutat zeama, iar fructele le-am pasat in strecuratoate ca sa scap de samburi (desi ei sunt foarte sanatosi, pentru ca sunt un bun antioxidant..)
Am taiat o felie de tort si am dat tatalui la degustat... Zice ca e yammyyyyyyyyyyyyy ;))))) asta inseamna ca sigur ii va placea si mamei
Welcome home mum and I hope to enjoy the goodies!!!
Sara are o contributie foarte mare la tot ce am pregatit astazi, pentru ca a stat si m-a ajutat... noroc cu ea si ca am avut programari la cabinet dupaamiaza, ca altfel stateam azi noapte sa gatesc ... nu de alta dar ca sa nu il dezamagesc pe tata... care m-a creierit... a dat cu aspiratorul prin casa de doua ori, m-a intrebat de 100 de ori daca mai e nevoie sa cumpere ceva, de 5 ori daca da drumu la masina de spalat vasele... de alte cateva ori daca sunt sigura ca in sarmale am pus tot ce trebuie ca sa iasa bune:)))) a umplut vazele de flori si a facut slalom din bucatarie in living, in balcon, jos.... ca argintul viu... OMG...
Voi publica reteta de tort de banane pentru ca este mai rar intalnita. Restul bunatatilor sunt comune, le poate pregati oricine si cu ochii inchisi, desi recunosc ca prepararea tortului nu este o mare sofisticatenie...
Bun, dar cum am facut minunatia asta de tort... Am luat 3 banane pe care le-am presat cu furculita. Intr-o oala cu fundul dublu am topit 100 grame de ciocolata amaruie si 175 grame de unt pe care (dupa ce s-au topit) le-am amestecat cu banana.
Separat am batut doua oua, mai intai albusurile, apoi dupa ce s-au intarit am adaugat galbenusurile, 175 grame zahar brun si doua pliculete de zahar vanilat.
Dupa ce s-a topit zaharul am incorporat oul batut in continutul de ciocolata, unt si banana. Am amestecat bine iar la final am adaugat un praf de copt, 100 grame migdale rasnite si 10 linguri de faina.
Am pus compozitia intro tava de tort cu fundul detasabil pe care am tapetato cu hartie de copt, si la final am presarat zahar brun pe deasupra. Am pus in cuptorul incins unde am lasat aproximativ 50 de minute la 180 grade.
Dupa 50 de minute arata asa. Rustic.
Am lasat blatul la racit si in acest timp am topit 50 grame de ciocolata in o lingura de unt cu care am glazurat tortul.
Il vom servi cu sos de mure pe care l-am preparat din 400 grame de mure pe care le-am fiert timp de 10 minute cu 3 linguri de zahar brun.
Nu l-am lasat prea mult la fiert ca sa nu capete gust de gem, sa ramana savoarea murelor crude. Dupa ce au fiert am strecutat zeama, iar fructele le-am pasat in strecuratoate ca sa scap de samburi (desi ei sunt foarte sanatosi, pentru ca sunt un bun antioxidant..)
Am taiat o felie de tort si am dat tatalui la degustat... Zice ca e yammyyyyyyyyyyyyy ;))))) asta inseamna ca sigur ii va placea si mamei
Welcome home mum and I hope to enjoy the goodies!!!
vineri, 5 august 2011
Budinca de banane si caramel servita cu inghetata de cocos
budinca de banane este facuta dupa reteta lui Bill Granger, iar inghetata este dupa urechea mea.
Le-am pregatit saptamana trecuta (mai exact sambata trecuta) cand a venit Sara din plimbarile ei de vacanta. Se face foarte repede si usor.
Am folosit 5 linguri de faina, 3 lingurite de praf de copt, zece linguri de zahar brun si un praf de sare pe care le-am amestecat bine intr-un castron.
Separat am batut un ou bine, in care am adaugat o banana zdrobita, 85 grame de unt topit, o cana de lapte degresat si extract de vanilie. Am amestecat bine pana s-au omogenizat componentele apoi am turnat continutul peste ingredientele uscate, din nou am amestecat bine pana la omogenizare. Am pus compozitia intr-un vas de ceramica. Am taiat o banana felii si am adaugat deasupra compozitiei.
Separat, intr-o lingura de unt am caramelizat 3 linguri de zahar brun. Dupa ce zaharul s-a caramelizat am adaugat 100 de ml de apa si dupa ce caramelul s-a dizolvat in continutul de apa am turnat siropul peste compozitia din vasul de ceramica si apoi am pus repede in cuptorul incins.
Am lasat-o 50 de minute in cuptor timp in care am facut inghetata de cocos. Mai exact am amestecat 6 linguri de zahar brun cu 400 ml de smanana grasa, o cutie de 300 ml de lapte de cocos (am gasit la Mega Image) si doua linguri de fulgi de cocos. Cand zaharul s-a topit am adaugat continutul in masina de inghetata si am lasat la mixat aproximativ 40 de minute. Nu am facut poze cu procesul de pregatire a inghetatei...
Dupa 50 de minute budinca de banane arata cam asa
Am inchis cuptorul, am pus inghetata la congelator si am plecat sa o iau pe Sara de la gara iar cand ne-am intors, am savurat bunatatea de budinca care inca aburea, cu bunatatea de inghetata de cocos
si tare bune au mai fost... mmmmmmmm.... am eu o vorba, dar nu o spun :))
Le-am pregatit saptamana trecuta (mai exact sambata trecuta) cand a venit Sara din plimbarile ei de vacanta. Se face foarte repede si usor.
Am folosit 5 linguri de faina, 3 lingurite de praf de copt, zece linguri de zahar brun si un praf de sare pe care le-am amestecat bine intr-un castron.
Separat am batut un ou bine, in care am adaugat o banana zdrobita, 85 grame de unt topit, o cana de lapte degresat si extract de vanilie. Am amestecat bine pana s-au omogenizat componentele apoi am turnat continutul peste ingredientele uscate, din nou am amestecat bine pana la omogenizare. Am pus compozitia intr-un vas de ceramica. Am taiat o banana felii si am adaugat deasupra compozitiei.
Separat, intr-o lingura de unt am caramelizat 3 linguri de zahar brun. Dupa ce zaharul s-a caramelizat am adaugat 100 de ml de apa si dupa ce caramelul s-a dizolvat in continutul de apa am turnat siropul peste compozitia din vasul de ceramica si apoi am pus repede in cuptorul incins.
Am lasat-o 50 de minute in cuptor timp in care am facut inghetata de cocos. Mai exact am amestecat 6 linguri de zahar brun cu 400 ml de smanana grasa, o cutie de 300 ml de lapte de cocos (am gasit la Mega Image) si doua linguri de fulgi de cocos. Cand zaharul s-a topit am adaugat continutul in masina de inghetata si am lasat la mixat aproximativ 40 de minute. Nu am facut poze cu procesul de pregatire a inghetatei...
Dupa 50 de minute budinca de banane arata cam asa
Am inchis cuptorul, am pus inghetata la congelator si am plecat sa o iau pe Sara de la gara iar cand ne-am intors, am savurat bunatatea de budinca care inca aburea, cu bunatatea de inghetata de cocos
si tare bune au mai fost... mmmmmmmm.... am eu o vorba, dar nu o spun :))
duminică, 24 iulie 2011
Paste de orez cu pui si legume
Un adevarat festin bine meritat, dupa 2 ore de aerobic :)
Am folosit pentru o portie un sfert de ardei gras rosu mare, o jumatate de ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri de boabe de fasole rosii din conserva, 3 linguri ulei de masline extravirgin nerafinat, un sfert de lingurita curry, 2 bucati de piept de pui (aprox 200 g).
Am taiat ingredientele fasii (carnea din piept de pui, usturoiu, ceapa si ardeiul) si le-am pus in tigaia incinsa. Le-am lasat la calit aproximativ 10 minute. Apoi am adaugat boabele de fasole si le-am lasat 2 minute sa traga boabele de fasole aromele.
In timp ce se caleau carnea si legumele, am pus apa la fiert cu sare si dupa ce apa a fiert am oprit focul, am pus pastele de orez (o papusa) si am acoperit. Dupa ce s-au inmuiat (aproximativ 3 minute) le-am rasturnat peste carne si legume. Avantajul pastelor de orez este ca se pot prepara rapid, la rece sau la cald, dupa preferinta. Daca le preparam in apa rece le vom lasa la inmuiat intre 7 si 10 minute.
Le-am amestecat bine ca sa se patrunda aromele in paste. Et... voila
Gustos, consistent si rapid, fara prea mare bataie de cap ;) si pentru ca am fost "cuminte", Nea Nicu mi-a adus un porumb fiert pe care il voi savura ca desert :)))
Am folosit pentru o portie un sfert de ardei gras rosu mare, o jumatate de ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri de boabe de fasole rosii din conserva, 3 linguri ulei de masline extravirgin nerafinat, un sfert de lingurita curry, 2 bucati de piept de pui (aprox 200 g).
Am taiat ingredientele fasii (carnea din piept de pui, usturoiu, ceapa si ardeiul) si le-am pus in tigaia incinsa. Le-am lasat la calit aproximativ 10 minute. Apoi am adaugat boabele de fasole si le-am lasat 2 minute sa traga boabele de fasole aromele.
In timp ce se caleau carnea si legumele, am pus apa la fiert cu sare si dupa ce apa a fiert am oprit focul, am pus pastele de orez (o papusa) si am acoperit. Dupa ce s-au inmuiat (aproximativ 3 minute) le-am rasturnat peste carne si legume. Avantajul pastelor de orez este ca se pot prepara rapid, la rece sau la cald, dupa preferinta. Daca le preparam in apa rece le vom lasa la inmuiat intre 7 si 10 minute.
Le-am amestecat bine ca sa se patrunda aromele in paste. Et... voila
Gustos, consistent si rapid, fara prea mare bataie de cap ;) si pentru ca am fost "cuminte", Nea Nicu mi-a adus un porumb fiert pe care il voi savura ca desert :)))
joi, 14 iulie 2011
Kati's Pancake
dupa o pauza destul de mare in care am "gatit" doar o inghetata de fructe, pauza in care am mancat supa crema de mazare, rosii cu branza, shake de iaurt dietetic cu afine, zmeura... m-am trezit cu o pofta nebuna de clatite (pofta indusa de Sara care pentru a treia oara de cand e plecata imi spune ca a facut impreuna cu matusa mea clatite). Azi a venit timpul sa incerc reteta americaneasca, why not.
Acum 2 saptamani am cumparat din Lidl o faina de paine tare de tot. Combinatie cu faina de grau, faina de secara, malt de orz, seminte de floarea soarelui si agenti de crestere inclusiv drojdie. Numai buna de pus la framantat cu putina apa calda si buna si pentru masina de paine. Nu am facut inca paine din ea, am facut doar cateva lipii (care au iesit bune, crocante) deci nu stiu cum iese painea. Voi incerca cand se intoarce Sara. Dar am puso in pancake's si bine am facut...
Aluatul de clatite americanesti l-am facut din 3 oua, o lingura de ulei de floarea soarelui, un pahar plin cu faina minunata si 100 ml iaurt Tnuva Slim. Din lipsa de faina minunata se pune faina normala, o lingura de praf de copt si optional samburi de seminte de floarea soarelui.
Am amestecat galbenusurile cu uleiul pana au inceput sa se albeasca, apoi am adaugat iaurtul si faina. Separat am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor, ca sa nu iasa aerul din albusuri, in prima compozitie.
Am incins o tigaie cu putin ulei si cu polonicul am format clatitele de dimensiuni medii
Acum 2 saptamani am cumparat din Lidl o faina de paine tare de tot. Combinatie cu faina de grau, faina de secara, malt de orz, seminte de floarea soarelui si agenti de crestere inclusiv drojdie. Numai buna de pus la framantat cu putina apa calda si buna si pentru masina de paine. Nu am facut inca paine din ea, am facut doar cateva lipii (care au iesit bune, crocante) deci nu stiu cum iese painea. Voi incerca cand se intoarce Sara. Dar am puso in pancake's si bine am facut...
Aluatul de clatite americanesti l-am facut din 3 oua, o lingura de ulei de floarea soarelui, un pahar plin cu faina minunata si 100 ml iaurt Tnuva Slim. Din lipsa de faina minunata se pune faina normala, o lingura de praf de copt si optional samburi de seminte de floarea soarelui.
Am amestecat galbenusurile cu uleiul pana au inceput sa se albeasca, apoi am adaugat iaurtul si faina. Separat am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor, ca sa nu iasa aerul din albusuri, in prima compozitie.
Am incins o tigaie cu putin ulei si cu polonicul am format clatitele de dimensiuni medii
Cand partea de deasupra devine mata, este semul ca trebuie sa o intorc
Au iesit 9 foi pufoase de clatite din aceasta compozitie
Si acum e acum. Treaba cea mai frumoasa. Umplerea lor. A inceput imaginatia sa croseteze variante de prin frigider si camara. Tot soiul de combinatii, care mai de care mai apetisante. Dulci si sarate. Si posibiltatile cresc pe masura ce le decorez. Ma gandesc ca as putea sa fac o petrecere numai cu clatite :))). Asta imi aduce aminte de zilele frumoase din adolescenta, de saracul Silviu care imi spunea Clatita Democrata (pe vremea aceea "eram" comunisti :p).
Dar las nostalgiile si trec la prezentare.
Incep cu clatitele sarate. Varianta cu branza feta, avocado si maslina verde si aceeasi combinatie insa in loc de maslina ardei copt. Pe deasupra un praf de piper negru
alte 4 variante sarate: 1. fasii de morcov cu bucatele de telina pe strat de maioneza, 2. salam sinaia cu mustar frantuzesc, 3. avocado, cubulete de cascaval si rozmarin tocat, 4. branza feliata hochland cu rosii si maslina verde presarat cu boia iute
Variante dulci:
1. inghetata de fructe de padure si jeleu de capsuni; 2. dulceata de nuci verzi, 3. dulceata de capsuni decorata cu mure proaspete, 4. dulceata de piersici de gradina decorata cu visina proaspata.
varianta cu dulceata de rubarba si decor de mure proaspete si visina proaspata
Clatita are o textura pufoasa in care intalnesti samburii de seminte de floarea soarelui si combinatia de umpluturi aromate care produc o explozie de placere! Orgasmul papilelor gustative :))))))
AJUTORRRR!!! Sa ma opreasca cineva sau ... sa ma trimita la sala ...
sâmbătă, 9 iulie 2011
Inghetata crunch
Am primit acum vreo trei saptamani o masinuta de inghetata de la surorile mele. Am fost happy pentru ca pandeam una pe la TCM, dar tot nu ma hotaram sa o cumpar. Cred ca am simtit ca nu voi avea ce sa fac cu doua :))). Prima inghetata pe care am facut-o la ea a fost de capsuni. Nu a iesit, pentru ca nu am respectat intocmai instructiunile de folosire a masinii. Aseara m-am gandit ca a venit timpul sa o pun din nou in practica. Asa ca am pus cuva masinii la congelator ca sa aiba putere mare de inghetare (ceea ce nu am facut la prima folosire), iar de dimineata am aterizat direct in piata dupa fructe proaspete.
Oferta a fost bogata, asa ca m-am hotarat sa fac inghetata din zmeura si afine.
Am spalat in jet de apa fructele si le-am pus in blender. Am pus cam o mana zdravana de zmeura (pentru ca in timp ce am spalat zmeura am mancat mai bine de jumatate din ea), una jumate de afine si 3 linguri de zahar brun.
Am mixat bine, bine ca sa se marunteasca fructele si eventual o parte din samburii de zmeura
Pentru ca blenderul meu este micut, am rasturnat fructele mixate intr-un castron si in blendar am adaugat 200 de ml de frisca lichida pe care am mixato trei secunde. Am adaugato peste mixtura de fructe cu inca 100 ml frisca nebatuta
Am amestecat bine ca sa se omogenizeze si apoi am turnat incet compozitia in masina de inghetata.
Dupa ce a inceput ca capete consistenta de inghetata am adaugat bucatele de baton de cereale
fulgi de ciocolata
si fulgi de migdale
am mai lasat inca 10 minute la mixat si gata :))))
Toata smecheria dureaza aproximativ o ora, iar rezultatul este incantator pentru papilele gustative. Multumesc dragele mele surori pentru jucaria cea noua :)))
Oferta a fost bogata, asa ca m-am hotarat sa fac inghetata din zmeura si afine.
Am spalat in jet de apa fructele si le-am pus in blender. Am pus cam o mana zdravana de zmeura (pentru ca in timp ce am spalat zmeura am mancat mai bine de jumatate din ea), una jumate de afine si 3 linguri de zahar brun.
Am mixat bine, bine ca sa se marunteasca fructele si eventual o parte din samburii de zmeura
Pentru ca blenderul meu este micut, am rasturnat fructele mixate intr-un castron si in blendar am adaugat 200 de ml de frisca lichida pe care am mixato trei secunde. Am adaugato peste mixtura de fructe cu inca 100 ml frisca nebatuta
Am amestecat bine ca sa se omogenizeze si apoi am turnat incet compozitia in masina de inghetata.
Dupa ce a inceput ca capete consistenta de inghetata am adaugat bucatele de baton de cereale
fulgi de ciocolata
si fulgi de migdale
am mai lasat inca 10 minute la mixat si gata :))))
Toata smecheria dureaza aproximativ o ora, iar rezultatul este incantator pentru papilele gustative. Multumesc dragele mele surori pentru jucaria cea noua :)))
Abonați-vă la:
Postări (Atom)