duminică, 18 decembrie 2011

Fursecuri cu migdale si fursecuri cu ciocolata si scortisoara

Vine Craciunul si ne tot gandeam ce bunatati home made punem in "pungute" pentru prietenii nostri. Initial vroiam sa incerc o reteta de caramele cu fistic si migdale, dar am nevoie musai de termometru de zahar, nu am gasit la noi si cand am fost prin alte locuri am uitat sa caut... Asa ca anul acesta am facut fursecuri, din doua compozitii, cu diferite forme. Inspiratia ne-a venit consultand o revista pentru femei, am vazut multe retete din care le-am ales pe acestea


Prima reteta. Fursecurile din dreapta. Am mixat 180 grame unt cu 100 grame de zahar pudra si un ou intreg pana s-a facut o crema spumoasa. Am adaugat un zahar vanilat, un praf de copt, un praf de sare, 300 grame faina si aproximativ 30 grame fulgi de nuca de cocos. Am pus aluatul in folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru jumatate de ora.
in acest timp am pregatit aluatul pentru reteta 2. La fel, mixat Zahar pudra 100 grame, unt 250 grame, un ou, pana se face o spuma cremoasa, apoi am adaugat 100 grame de migdale rasnite, un zahar vanilat, un varf de cutit de praf de copt, un praf de sare, 350 grame faina. Am framantat bine pana s-a format o coca pufoasa.
si am impachetat in folie si am pus la frigider timp de 2 ore.

Cat am facut aceasta a doua "coca" s-a scurs timpul de stat la rece pentru primul aluat.

Am impartit aluatul in mici bilute, carora le-am facut un orificiu in mijloc
mijloc pe care l-am umplut cu fulgi de ciocolata neagra
le-am pus intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu pe care am bagat-o in cuptorul incins la 180 grade, unde le-am tinut 15 minute.
imediat ce le-am scos din cuptor le-am presarat cu fulgi de nuca de cocos
si cand s-au mai racit le-am presarat si un praf de scortisoara.

Totul a durat jumatate de ora, plus aproximativ 45 de minute pregatirea aluatului si tinutul la frigider. Deci este o reteta foarte rapida. Sara zice ca sunt bune, eu nu le pot gusta.

Bun, dupa doua ore de lasat coca numarul 2 la frigider, ne-am apucat de modelat. De data asta am facut forme de braduti, stele, floricele, inimoare.

le-am uns cu galbenus de ou si am lipit fulgi de migdale
Le-am dat la cuptor care era deja incins biiinnne de la fursecurile numarul 1, timp de 15 minute. Dupa ce le-am scos le-am presarat cu zahar pudra.
Le-am lasat peste noapte sa se "linisteasca, ca astazi sa le ambalam in cutii albe
cutii pe care le-am decorat cum am stiut noi mai frumos :)
Sara a fost asistenta mea de nadejde la aceste pregatiri, motiv pentru care am pregatit fursecurile cu si mai multa dragoste ;). Speram sa fie pe placul papilelor voatre gustative dragii nostri prieteni :)
si sa va fie de bine :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu