miercuri, 7 martie 2012

Biscuiti de ovaz cu fructe deshidratate

niste biscuiti pe care i-am "inventat" de cateva zile. prima reteta am facut-o duminica, iar azi am reinnoit provizia, nu de alta dar decat sa isi cumpere Sara cine stie ce porcarii, mai bine mananca acesti biscuiti care, totusi... nu se compara cu ce gasim in comert...
deci, 2 oua intregi pe care le-am batut separat, (albusul l-am batut spuma, galbenusul l-am amestecat bine cu putina sare) in spuma de albus am adaugat 3 linguri de miere, apoi am pus galbenusurile si un iaurt activia mic. am amestecat totul bine
in compozitie am adaugat 40 de grame bucatele migdale crude (il cumpar de la Kaufland gata tocat)
am tocat vreo 10 prune deshidratate si vreo 6 bucati de ananas deshidratat
apoi am adaugat in compozitie cu doua linguri de tarate de psyllium si 7 linguri de faina de ovaz, un praf de bicarbonat si un sfert de pachet de praf de copt. am amestecat bine
apoi, tapetata o tava... eu am uitat sa cumpar hartie de copt asa ca am folosit folie de aluminiu, peste care am pus mingiute maricele de aluat pe care apoi le-am presat cu furculita ca sa ii turtesc, sa le dau forma :)
nu am pus nimic gras pe folie, ca sa nu creasca numarul de calorii, dar puteam sa tapetez niste faina de ovaz, data viitoare :) apoi, in cuptorul incins timp de 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.
mancati cu lapte slab :) eu folosesc mili de 1.5... sunt fan :)) dar gurile rele spun ca exista un lapte cu 0.2 grasime... nu as incerca, totusi. eu, nu stiu voi.
et voila
acestia sunt, arata rustic si sunt gustosi :))
in reteta de duminica in loc de migdale am pus miez de nuca tocat, in loc de ananas si prune am pus stafide, curmale si miez de seminte de floarea soarelui... se pot face tot soiul de combinatii, inspiratie sa ai :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu