duminică, 20 martie 2011

Tarta de fructe de padure de post

Desi Sara este la cura, nu m-am putut abtine sa nu fac niste delicioase mini tarte de post cu fructe de padure si jeleu de lamaie (la plic marca Carrefour). Insa o data pe saptamana cred ca vom face o mica exceptie, nu de alta dar e bine sa mai primeasca si cate o recompensa din cand in cand. ;) a, si ieri nu am fost la film, asa ca vom inlocui caloriile din popcorn si suc, de la tarte (desi tind sa cred ca tartele au mai putine calorii).

Asa ca am inceput prin a amesteca ingredientele pentru aluat si anume:

100 de grame de margarina Becel, 100 de grame de apa calduta, 100 de grame de zahar brun, un varf de cutit de sare, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, faina cat cuprinde.

Am amestecat ingredientele toate cu o spatula

 Si cand s-a mai intarit am framantat cu mana.
Dupa ce a devenit o coca consistenta, am lasat aluatul odihnit aproximativ o ora la temperatura camerei.
Intre timp am scos fructele de la congelator si le-a lus intr-un castron la decongelat.
Am spalat formele de mini tarte si am rugat-o pe Sara sa le unga cu margarina.
Intre timp am preparat jeleul, mai exact am pus apa la fiert cu zahar brun. Am amestecat continutul plicului cu apa si l-am pus peste apa cand a dat in fiert. Sara mi-a citit modul de pregatire :))
OK, dupa ce a trecut ora in care s-a odihnit aluatul l-am facut foi si l-am pus in formele de tarte.

Apoi le-am adautat in cuptor unde le-a tinut aproximativ jumatate de ora.

Dupa ce s-au copt le-am umplut cu un strat de jeleu, apoi am adaugat fructele, dupa care am completat cu jeleu acoperind fructele de padure.

Inca nu le-am gustat pentru ca m-am gandit sa le tin la racit ca sa se inmoaie aluatul cu zeama lasata de la fructele de padure si de jeleu.
                                                             
Cu siguranta au iesit bune :))
Mi-a ramas mult aluat, pentru ca am adaugat 200 grame de apa in loc de 100. Asa ca l-am facut foi in pachete de cate 6 bucati (si intre foi am adaugat folie alimentara ca sa nu se lipeasca intre ele) si le-am pus la congelator. O sa fie un experiment, pentru ca pana acum nu am mai pus genul asta de aluat la congelat, insa voi vedea daca am facut bine cand il voi refolosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu