duminică, 6 iulie 2014

Supa crema de dovlecel



o supa crema cu un gust deosebit de fin. poate fi mancata ca atare sau poate fi rasfatata cu o feline calda de paine integrala cu cascaval topit si bucatele de bacon prajit.



                                       noi am ales varianta cu croisant din faina integrala cu seminte :), cascaval afumat si bacon prajit

ingrediente pentru 6 portii

3 dovlecei de marime medie
3 cepe de marime mica (eu am folosit 3 sortimente diferite ca sa intensific aroma. ceapa verde, ceapa galbena si rosie)
4 catei de usturoi
2 cartofi mici sau unul mare
1 morcov
1 iaurt activia mic. daca nu optati pentru varianta cu paine si casca puteti inlocui iaurtul cu smantana grasa
zeama de supa de carne sau cub de supa dizolat in apa
sare, piper, ulei pentru calit (eu am folosit de masline)
optionale :) a.k.a. calorii in plus <3
1 ardei iute
cateva felii de bacon
cascaval
croisant




cum am pregatit

am tocat toate ingredientele (ceapa solzi, usturioiul marunt, doleceii si cartofii cuburi, ardeiul felii, morcovul dat pe razatoare). apoi am incins uleiul intr-o tigaie mare si am pus la calit ceapa. dupa ce a inceput sa se inmoaie ceapa am adaugat morcoul, dovlecelul tocat si cartoful. le-am lasat la calit cat sa prinda putina culoare aurie. la final am adaugat usturoiul. l-am lasat cam 30 de secunde cat sa se intensifice aroma. (atentie: usturoiul ars da un gust amar mancarii) apoi am adaugat zeama de supa si am lasat sa fierba pana cand s-au inmuiat dovleceii.


cat a stat supa la fiert am calit bine baconul pe care l-am tocat feliute inainte si l-am pus pe un servetel absorbant ca sa mai elimin din grasime

apoi am mixat compozitia in blendar impreuna cu iaurtul.

am pus croisantul in castron, peste el am pus 2 felii de casca si peste am turnat supa crema fierbinte. am lasat la racorit putin ca sa nu ne treaca toate transpiratiile (afara sunt 30 de grade) peste am pus bacon crocant si am mancat rapido rapido :))
de zici ca se bateau turcii la gura noastra :))

pentru varianta de iarna se toarna supa in castroane, se aseaza deasupra felia de paine sau croisant si cascalalul si se da la cuptor pana se rumeneste cascavalul. se mananca fierbinte!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu