joi, 24 mai 2012

Rulada cu carne de vita

facuta la cerere. Improvizata, evident. aproape dietetica ca sa fie treaba buna. singurul lucru ne-dietetic e cascavalul, dar nu e mult, 3 felii de hohland feliat... o nimica toata :))





Deci mai intai am framantat un aluat de paine. cantitatile sunt aproximative. intr-un vas am pus 100 g faina de macinis, un praf de sare, drojdie cat o aluna si cam 30 ml apa fiarta. am amestecat putin ca se dizolve drojdia si am lasat cateva minute pana au inceput sa iasa bule de aer.
apoi am amestecat bine cu faina (faina se pune cat cuprinde) si am adaugat si o lingura de ulei de masline. faina cat cuprinde inseamna atunci cand framant cu minile aluatul si s-a facut o coca care nu se mai lipeste de maini si de vas. am framantat bine, bine, bine
am lasat la crescut cam jumatate de ora
Cat a crescut aluatul, am pregatit umplutura. si anume:
am facut un sos gros din doua cepe pe care le-am calit intro lingura de ulei de masline, am adautat un morcov ras pe razatoare, cateva ace de rozmarin tocate si o conserva de rosii in bulion. am lasat la scazut la foc mic pana a devenit un sos bine legat. m-ar fi tentat sa pun niste spanac, dar nu ii place sarei :(
in alta tigaie am pus 500 g carne tocata de vita la "scurs", adica pur si simplu am pus carnea in tigaie si am lasat-o sa se caleasca cu un praf de sare si piper.
dupa ce s-a rumenit putin am scos-o la racit si cand s-a racit am adaugat un ou crud si o mana buna de marar tocat marunt
am luat coca crescuta, am intins o foaie cat o tava de cozonac
peste care am adaugat cascaval feliat hohland
sosul
si carnea
am rulat si am pus in tava (am intins foaia intre doua folii de plasic, este mult mai usor de manevrat. apoi am scos foaia de deasupra si am pastrat foaia de dedesubt care m-a ajutat la rularea si asezarea ruladei in tava)
am uns cu ou si am presarat seminte de susan
am pus-o in cuptorul inchins 40 de minute si iata ce a iesit

o minunatie cu un gust savuros. pe care am servit-o calda cu tzatziki. mmmmmmmm, sa ne fie de bine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu