duminică, 11 august 2013

Cosulete cu nuca de cocos

nu am inspiratie sa ii dau o denumire exotica acestui desert... asa ca i-am zis cosulete cu nuca de cosos. nu suna prea bine, dar gustul este wow (asta daca iti place gustul de cocos)



este o reteta pe care am "crosetat-o" in jurul ingredientelor din camara intr-un moment de usoara criza. gateam pentru masa de duminica si la intrebarea desert ce vom avea??? le-am raspuns ca o sa fie o surpriza :)) fara sa am ceva in cap (am si uitat de desert ;) ), asa ca am dat search in dulapuri si in frigi si asta a iesit ;)

incredibil de buna si foarte usor de facut






dintr-o foaie si jumatate de "foi de placinta" am taiat cuburi de aprox 15 cm (eu le-am taiat din ochi) pe care le-am pus scobiturile din tava de briose :)



am pus foaia deasupra sconiturii si am aranjat-o de jur usor ca sa nu se rupa, am uns cu unt si apoi am adaugat inca o foaie peste. am procedat la fel ca si la prima si apoi am mai adaugat inca o foaie. pe a treia foaie am pus ceva mai mult unt... si tot asa pana cand am umplut toate cele 6 scobituri. apoi am dat tava la cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute.














in final asa arata cosuletele. pot fi umplute cu ce doreste fiecare. eu de data asta am ales sa fac un desert usor, rece







Cat s-au copt cosuletele, am pus doua foi de gelatina la inmuiat. intr-un castron am amestecat o cutie de 200 de ml de lapte de cosos cu doua linguri de zahar si 5 linguri de fulgi de cocos. am amestecat bine pana cand zaharul s-a dizolvat, am adaugat gelatina, am amestecat bine din nou ca sa se incorporeze gelatina in lichidul format si am umplut cosuletele. este de preferat ca sa lasam cosuletele din foi de placinta in forme, mai ales daca umplutura este lichida, asta ca sa nu se deformeze. Ca sa grabesc putin procesul de intarire (pentru ca nu aveam timp sa le las sa se intareasca in voie) am adaugat tava in congelator. in 30 de minute s-a intarit miezul si am putut sa servesc desertul la timp :)



dupa ce am scos cosuletele din forma, le-am decorat cu fructe de goji berry si cateva picaturi de miere de albine








noi adoram gustul de cosos si am apreciat foarte mult acest desert :) este usor, savuros si mai ales racoros. exact de asta aveam nevoie intr-o astfel de zi torida ... m-am scos elegant si de data asta :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu