Nu imi vine nici o idee creativa :((( legata de denumirea acestei prajituri. E un soi de prajitura de Craciun.
Am pornit de la idea de baza a checului, adica: am luat 5 oua, am separat galbenusul de albus, am batut albusul spuma. Apoi am adaugat treptat, una cate una, 10 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, am batut bine cu mixerul pana cand s-a topit zaharul, iar compozitia a devenit groasa si cremoasa cu o consistenta ca pentru bezele. Apoi au urmat galbenusurile, am mixat pana s-au omogenizat in compozitie, intr-o ceasca am pus stins o lingurita de praf de copt in 1 lingura de otet de mere, am pus praful de copt peste compozitie, am amestecat bine.
Apoi am cercetat "terenul" pentru a da identitate prajiturii (am cauta prin camara resturi de la alte prajituri) si iata ce am gasit:
fulgi de nuca de cocos, nuci rasnite, stafide, ciocolata alba, ciocolata cu lapte si ciocolata cu caramel ;).
Deci, ammasurat 10 linguri de fulgi de nuca de cocos, le-am omogenizat usor in compozitie (usor ca sa iasa cat mai putin aer din ouale batute), apoi 5 linguri de nuci rasnite, apoi cam 2 pumni de stafide
si la final 15 linguri de faina, am omogenizat bine.
am uns forma cu mult unt si am pus compozitia in forma.
am pus aluatul de prajitura in cuptorul incins si am lasat aproximativ o ora.
am scos din forma
pentru ornat am folosit ciocolata pe care am topito si m-am jucat "mazgalind" prajitura ... arata bine :)
si este buunnnnaaaaa
nu stiu cum sa rotesc poza asta, sper sa nu isi strambe nimeni gatul :))))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu