Acum 2 saptamani am cumparat din Lidl o faina de paine tare de tot. Combinatie cu faina de grau, faina de secara, malt de orz, seminte de floarea soarelui si agenti de crestere inclusiv drojdie. Numai buna de pus la framantat cu putina apa calda si buna si pentru masina de paine. Nu am facut inca paine din ea, am facut doar cateva lipii (care au iesit bune, crocante) deci nu stiu cum iese painea. Voi incerca cand se intoarce Sara. Dar am puso in pancake's si bine am facut...
Aluatul de clatite americanesti l-am facut din 3 oua, o lingura de ulei de floarea soarelui, un pahar plin cu faina minunata si 100 ml iaurt Tnuva Slim. Din lipsa de faina minunata se pune faina normala, o lingura de praf de copt si optional samburi de seminte de floarea soarelui.
Am amestecat galbenusurile cu uleiul pana au inceput sa se albeasca, apoi am adaugat iaurtul si faina. Separat am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor, ca sa nu iasa aerul din albusuri, in prima compozitie.
Am incins o tigaie cu putin ulei si cu polonicul am format clatitele de dimensiuni medii
Cand partea de deasupra devine mata, este semul ca trebuie sa o intorc
Au iesit 9 foi pufoase de clatite din aceasta compozitie
Si acum e acum. Treaba cea mai frumoasa. Umplerea lor. A inceput imaginatia sa croseteze variante de prin frigider si camara. Tot soiul de combinatii, care mai de care mai apetisante. Dulci si sarate. Si posibiltatile cresc pe masura ce le decorez. Ma gandesc ca as putea sa fac o petrecere numai cu clatite :))). Asta imi aduce aminte de zilele frumoase din adolescenta, de saracul Silviu care imi spunea Clatita Democrata (pe vremea aceea "eram" comunisti :p).
Dar las nostalgiile si trec la prezentare.
Incep cu clatitele sarate. Varianta cu branza feta, avocado si maslina verde si aceeasi combinatie insa in loc de maslina ardei copt. Pe deasupra un praf de piper negru
alte 4 variante sarate: 1. fasii de morcov cu bucatele de telina pe strat de maioneza, 2. salam sinaia cu mustar frantuzesc, 3. avocado, cubulete de cascaval si rozmarin tocat, 4. branza feliata hochland cu rosii si maslina verde presarat cu boia iute
Variante dulci:
1. inghetata de fructe de padure si jeleu de capsuni; 2. dulceata de nuci verzi, 3. dulceata de capsuni decorata cu mure proaspete, 4. dulceata de piersici de gradina decorata cu visina proaspata.
varianta cu dulceata de rubarba si decor de mure proaspete si visina proaspata
Clatita are o textura pufoasa in care intalnesti samburii de seminte de floarea soarelui si combinatia de umpluturi aromate care produc o explozie de placere! Orgasmul papilelor gustative :))))))
AJUTORRRR!!! Sa ma opreasca cineva sau ... sa ma trimita la sala ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu