duminică, 18 mai 2014

Budinca din paine cu aroma de caramel

Imi era dor sa fac ceva dulce. De gatit am mai gatit, dar nimic nou sau spectaculos :)
Am dat o tura de frigider si a iesit budinca asta. In 40 de minute am dat-o gata.
Mai intai am pus 4 linguri de zahar la topit, dupa ce s-au caramelizat am adaugat 200 ml de smantana vegetala, o cana cu lapte, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie si ceva nucsoara proaspat rasa. Am lasat sa dea un clocot si apoi am pus compozitia la racit. Dupa ce s-a racit ( eu eram grabita din cauza de pofta, asa ca am lasat jet de apa rece sa curga in chiuveta, am pus oala cu griga intr-un colt al chouvetei ca sa nu ajunga jetul de apa in compozitie si, am amestecat cu telul pana s-a racit)  am adaugat doua oua intregi. Am amestecat bine sa se omogenizeze, apoi am inmuiat 8 felii de paine neagra cu seminte, in compozitie. Apoi am pus feliile de paine inmuiate intr-un vas de ceramica, am "infipt" in ele cate doua mure congelate si am turnat restul de compozitie. Am pus produsul final in cuptorul incins timp de 20 de minute. Cat s-a copt budincuta mi-a amintit ca am la congelator frunze de menta asa ca am scos vre-o 10 frunze, le-am rupt bucatele, le-am pus in mojar, peste am adaugat o lingurita de zahar si am pisat bine pana s-a facut o pasta verde groasa, uleioasa, ca o marmelada. Cu marmelada de menta am ornat budinca.
Cam atat! Am ras tot, rapid :))