miercuri, 7 martie 2012

Biscuiti de ovaz cu fructe deshidratate

niste biscuiti pe care i-am "inventat" de cateva zile. prima reteta am facut-o duminica, iar azi am reinnoit provizia, nu de alta dar decat sa isi cumpere Sara cine stie ce porcarii, mai bine mananca acesti biscuiti care, totusi... nu se compara cu ce gasim in comert...
deci, 2 oua intregi pe care le-am batut separat, (albusul l-am batut spuma, galbenusul l-am amestecat bine cu putina sare) in spuma de albus am adaugat 3 linguri de miere, apoi am pus galbenusurile si un iaurt activia mic. am amestecat totul bine
in compozitie am adaugat 40 de grame bucatele migdale crude (il cumpar de la Kaufland gata tocat)
am tocat vreo 10 prune deshidratate si vreo 6 bucati de ananas deshidratat
apoi am adaugat in compozitie cu doua linguri de tarate de psyllium si 7 linguri de faina de ovaz, un praf de bicarbonat si un sfert de pachet de praf de copt. am amestecat bine
apoi, tapetata o tava... eu am uitat sa cumpar hartie de copt asa ca am folosit folie de aluminiu, peste care am pus mingiute maricele de aluat pe care apoi le-am presat cu furculita ca sa ii turtesc, sa le dau forma :)
nu am pus nimic gras pe folie, ca sa nu creasca numarul de calorii, dar puteam sa tapetez niste faina de ovaz, data viitoare :) apoi, in cuptorul incins timp de 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.
mancati cu lapte slab :) eu folosesc mili de 1.5... sunt fan :)) dar gurile rele spun ca exista un lapte cu 0.2 grasime... nu as incerca, totusi. eu, nu stiu voi.
et voila
acestia sunt, arata rustic si sunt gustosi :))
in reteta de duminica in loc de migdale am pus miez de nuca tocat, in loc de ananas si prune am pus stafide, curmale si miez de seminte de floarea soarelui... se pot face tot soiul de combinatii, inspiratie sa ai :)

sâmbătă, 3 martie 2012

Budinca cu branza

nu stiam ce sa pregatesc pentru micul dejun asa ca am scanat frigiderul si mi-am dat seama ca am multa branza care expira in curand si ca ne-ar prinde bine o budinca aburind, cu miere... mmm
in primul rand am pus o mana de stafide aurii in apa fierbinte, la hidratat, dar aceste ptrocedeu ajuta si la curatarea lor. apoi am scos cele 2 cutii de branza de vaci lacteea de 0,2% grasime (250 g fiecare), 4 oua, 5 linguri de miere, coaja rasa de la o lamaie, le-am amestecat bine, bine. 
apoi am adaugat jumatate de pachetel de praf de copt, o lingura de tarate de psyllium, 2 linguri de faina de soia, 2 linguri de gris, o lingura de fulgi de ovaz si stafidele hidratate, am omogenizat copozitia.
apoi am pus compozita intr-un vas de ceramica iar deasupra compozitiei am pus cateva bucatele de margarina becel
si apoi in cuptorul incins, timp de jumatate de ora, sau pana se rumeneste
am taiat o felie peste care am adaudat o lingurita de miere
un mic dejun perfect pentru o zi de sambata... cald, savuros, consistent, sanatos. noua ne-a placut foarte mult :) sa ne fie de bine!