vineri, 24 februarie 2012

Briose fara gluten si lactoza

Aseara, inainte sa plec la film ma facut briose fara gluten si lactoza, bio ;) foarte bune si sanatoase. am facut doua transe. briosele din prima transa au fost indulcite cu zahar brun si cele  din a doua au fost indulcite cu miere de albine poliflora.
sunt varianta de briose light :) si se fac destul de repede si usor.
Ingrediente: Faina de alac, faina de soia, faina de orez, tarate de psyllium, lapte de cocos, ciocolata neagra cu cramberry, 2 oua, zahar brun, seminte de susan, miez de seminte de floarea soarelui crude, miez de nuca, migdale crude tocate, curmale, praf de copt, zeama de lamaie
Am luat doua oua, am separat galbenusul de albus, am batut spuma albusul, am adaugat treptat 4 linguri de zahar brun (4 linguri de miere la varianta cu miere) si am continuat cu mixat-ul pana s-a topit zaharul (sau mai bine zis Sara, nu eu :p).


apoi am adaugat galbenusurile si cutia de lapte de nuca de cocos, am omogenizat bine si am scos mixerul din functiune.

Cat a mixat Sara oo-le :p eu am tocat in cubulete mici 10 curmale, o tableta de ciocolata neagra 70% cu cramberry, un pumn de miez de nuca si coaja de la 2 lamai (cu razatorul de cartofi am scos fasii de coaja de lamaie, in asa fel incat sa nu se ia pe fasie prea multa parte alba pentru ca este amara, pe care le-am tocat marunt).

am adaugat aceste ingrediente peste oul batut plus o gramajoara (asa cat se ia cu degetele din punga) de miez de seminte de floarea soarelui si una de seminte de susan si am omogenizat cu lingura de jos in sus in asa fel incat sa iasa cat mai putin aer din albusuri. apoi am pus 2 linguri de faina de soia, 2 linguri de faina de alac, doua linguri de faina de orez, 2 linguri de tarate de psyllium si jumatate de lingurita de praf de copt stins in zeama de lamaie. din nou am amestecat la fel de gentil pana la omogenizare.
apoi am pus compozitia cu o lingura in formele de briose, iar deasupra am pus ciocolata si migdale maruntite
si le-am pus in cuptorul incins timp de aproximativ 30 de minute.
sunt gustoase, light, satioase si cat se poate de sanatoase, costul ingredientelor este maricel dar merita efortul ;)