duminică, 24 iulie 2011

Paste de orez cu pui si legume

Un adevarat festin bine meritat, dupa 2 ore de aerobic :)

Am folosit pentru o portie un sfert de ardei gras rosu mare, o jumatate de ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri de boabe de fasole rosii din conserva, 3 linguri ulei de masline extravirgin nerafinat, un sfert de lingurita curry, 2 bucati de piept de pui (aprox 200 g).

Am taiat ingredientele fasii (carnea din piept de pui, usturoiu, ceapa si ardeiul) si le-am pus in tigaia incinsa. Le-am lasat la calit aproximativ 10 minute. Apoi am adaugat boabele de fasole si le-am lasat 2 minute sa traga boabele de fasole aromele.

In timp ce se caleau carnea si legumele, am pus apa la fiert cu sare si dupa ce apa a fiert am oprit focul, am pus pastele de orez (o papusa) si am acoperit. Dupa ce s-au inmuiat (aproximativ 3 minute) le-am rasturnat peste carne si legume. Avantajul pastelor de orez este ca se pot prepara rapid, la rece sau la cald, dupa preferinta. Daca le preparam in apa rece le vom lasa la inmuiat intre 7 si 10 minute.
Le-am amestecat bine ca sa se patrunda aromele in paste. Et... voila
Gustos, consistent si rapid, fara prea mare bataie de cap ;) si pentru ca am fost "cuminte", Nea Nicu mi-a adus un porumb fiert pe care il voi savura ca desert :)))

joi, 14 iulie 2011

Kati's Pancake

dupa o pauza destul de mare in care am "gatit" doar o inghetata de fructe, pauza in care am mancat supa crema de mazare, rosii cu branza, shake de iaurt dietetic cu afine, zmeura... m-am trezit cu o pofta nebuna de clatite (pofta indusa de Sara care pentru a treia oara de cand e plecata imi spune ca a facut impreuna cu matusa mea clatite). Azi a venit timpul sa incerc reteta americaneasca, why not.


Acum 2 saptamani am cumparat din Lidl o faina de paine tare de tot. Combinatie cu faina de grau, faina de secara, malt de orz, seminte de floarea soarelui si agenti de crestere inclusiv drojdie. Numai buna de pus la framantat cu putina apa calda si buna si pentru masina de paine. Nu am facut inca paine din ea, am facut doar cateva lipii (care au iesit bune, crocante) deci nu stiu cum iese painea. Voi incerca cand se intoarce Sara. Dar am puso in pancake's si bine am facut...
Aluatul de clatite americanesti l-am facut din 3 oua, o lingura de ulei de floarea soarelui, un pahar plin cu faina minunata si 100 ml iaurt Tnuva Slim. Din lipsa de faina minunata se pune faina normala, o lingura de praf de copt si optional samburi de seminte de floarea soarelui.
Am amestecat galbenusurile cu uleiul pana au inceput sa se albeasca, apoi am adaugat iaurtul si faina. Separat am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor, ca sa nu iasa aerul din albusuri, in prima compozitie.
Am incins o tigaie cu putin ulei si cu polonicul am format clatitele de dimensiuni medii
Cand partea de deasupra devine mata, este semul ca trebuie sa o intorc
Au iesit 9 foi pufoase de clatite din aceasta compozitie
Si acum e acum. Treaba cea mai frumoasa. Umplerea lor. A inceput imaginatia sa croseteze variante de prin frigider si camara. Tot soiul de combinatii, care mai de care mai apetisante. Dulci si sarate. Si posibiltatile cresc pe masura ce le decorez. Ma gandesc ca as putea sa fac o petrecere numai cu clatite :))). Asta imi aduce aminte de zilele frumoase din adolescenta, de saracul Silviu care imi spunea Clatita Democrata (pe vremea aceea "eram" comunisti :p). 

Dar las nostalgiile si trec la prezentare. 
Incep cu clatitele sarate. Varianta cu branza feta, avocado si maslina verde si aceeasi combinatie insa in loc de maslina ardei copt. Pe deasupra un praf de piper negru
alte 4 variante sarate: 1. fasii de morcov cu bucatele de telina pe strat de maioneza, 2. salam sinaia cu mustar frantuzesc, 3. avocado, cubulete de cascaval si rozmarin tocat, 4. branza feliata hochland cu rosii si maslina verde presarat cu boia iute
Variante dulci:
1. inghetata de fructe de padure si jeleu de capsuni; 2. dulceata de nuci verzi, 3. dulceata de capsuni decorata cu mure proaspete, 4. dulceata de piersici de gradina decorata cu visina proaspata.
varianta cu dulceata de rubarba si decor de mure proaspete si visina proaspata
Clatita are o textura pufoasa in care intalnesti samburii de seminte de floarea soarelui si combinatia de umpluturi aromate care produc o explozie de placere! Orgasmul papilelor gustative :))))))

AJUTORRRR!!! Sa ma opreasca cineva sau  ... sa ma trimita la sala ... 

sâmbătă, 9 iulie 2011

Inghetata crunch

Am primit acum vreo trei saptamani o masinuta de inghetata de la surorile mele. Am fost happy pentru ca pandeam una pe la TCM, dar tot nu ma hotaram sa o cumpar. Cred ca am simtit ca nu voi avea ce sa fac cu doua :))). Prima inghetata pe care am facut-o la ea a fost de capsuni. Nu a iesit, pentru ca nu am respectat intocmai instructiunile de folosire a masinii. Aseara m-am gandit ca a venit timpul sa o pun din nou in practica. Asa ca am pus cuva masinii la congelator ca sa aiba putere mare de inghetare (ceea ce nu am facut la prima folosire), iar de dimineata am aterizat direct in piata dupa fructe proaspete.
Oferta a fost bogata, asa ca m-am hotarat sa fac inghetata din zmeura si afine.
Am spalat in jet de apa fructele si le-am pus in blender. Am pus cam o mana zdravana de zmeura (pentru ca in timp ce am spalat zmeura am mancat mai bine de jumatate din ea), una jumate de afine si 3 linguri de zahar brun.
Am mixat bine, bine ca sa se marunteasca fructele si eventual o parte din samburii de zmeura
Pentru ca blenderul meu este micut, am rasturnat fructele mixate intr-un castron si in blendar am adaugat 200 de ml de frisca lichida pe care am mixato trei secunde. Am adaugato peste mixtura de fructe cu inca 100 ml frisca nebatuta
Am amestecat bine ca sa se omogenizeze si apoi am turnat incet compozitia in masina de inghetata.
Dupa ce a inceput ca capete consistenta de inghetata am adaugat bucatele de baton de cereale
fulgi de ciocolata
si fulgi de migdale
am mai lasat inca 10 minute la mixat si gata :))))
Toata smecheria dureaza aproximativ o ora, iar rezultatul este incantator pentru papilele gustative. Multumesc dragele mele surori pentru jucaria cea noua :)))