luni, 25 aprilie 2011

Paste fericit!

Hristos a inviat!
De Craciun am oferit prietenilor cadou briose cu ravase! De Paste am facut, impreuna cu Sara, spre a oferi, bomboane de casa. Am luat diverse ciocolate si le-am topit cu unt si frisca lichida in bain marie si ne-am jucat cu ele.
In unele am amestecat fulgi de porumb si fulgi de migdale, in altele am combinat doar ciocolata alba si neagra.
Si le-am ambalat in pungulite cumparate de la magazinul japonez din liberty mall.
Apoi am baut cate un frape facut din cicoare ca sa ne racorim. :)
Paste fericit!!! Cu tot ce ne dorim, avem nevoie si putem duce!

vineri, 15 aprilie 2011

3 ani de la renasterea fiicei mele :)

Astazi se implinesc 3 ani de la, pana la urma fericitul eveniment care mi-a readus fetita in simtiri. Asa ca avem un mare motiv sa sarbatorim cu tort si voie buna.

Pentru ca, evident tortul a fost o surpriza, am asteptat cu nerabdare sa plece Sara la scoala si m-am dus mai intai la cumparaturi si apoi m-am apucat de lucru.
Pentru blat am folosit 100 grame ciocolata neagra, 100 grame de zahar brun, 100 grame unt, un praf de sare si unul de scortisoara.
Am topit ciocolata impreuna cu untul si zaharul, sarea si scortisoara.

Apoi am lasat putin sa se raceasca compozitia si dupa ce s-a racit am pus 125 grame de faina de alac si o jumatate de lingurita de praf de copt.

si 2 oua pe care le-am batut separat si le-am incorpotat in compozitie. Am tapetat o forma de tort mica cu unt si faina si am adaugat compozitia pe care am pus-o in cuptorul incins la 180 grade, timp de 40 de minute.

Dupa ce s-a copt si s-a racit putin blatul l-am taiat in 2 pe lung pentru a avea doua blaturi. Am facut o crema din ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca lichida si am intins intre blaturi, apoi am presatat pe deasupra cremei fulgi de migdale.

Am asezat capacul si am pregatit glazura pentru imbracarea tortului. 2 batoane de ciocolata Mars le-am topit impreuna cu 50 ml frisca lichida. Am amestecat bine pana s-au omogenizat cele 2 componente si am turnat compozitia peste blat.

Apoi am decorat cu ciocolata alba topita si cu fulgi de migdale.

Am lasat la rece peste noapte si, astazi dupa micul dejun am scos surpriza. Doamne doamne sa ma ierte ca am mancat o felie de tort cu ceva ou si ciocolata cu lapte, insa a fost pentru o cauza nobila, desi am tinut tot postul si il voi duce pana la bun sfarsit ca de obicei. :))


Delicios, si ma cel mai important este ca i-a placut Sarei foarte muuuulllltttt!!!!.
La multi ani!!! iubitul meu copil, sa fii sanatoasa mami si norocoasa!
Te iubesc mult de tot  >:D<   :-* !!!

Doresc sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi in acele momente de cumpana. Tuturor celor carora le-am multumit si celor carora nu am apucat sa fac acest lucru. Familiei mele pentru ca exista si nu stiu ce ne-am fi facut fara ea; prietenilor pentru ca ne-au fost alaturi cu toate resursele lor omenesti; fostilor mei sefi si colegi pentru IMPLICAREA ENORMA si BUNATATEA si INTELEGEREA de care au dat dovada atat in acea perioada cat si dupa; cunostintelor care s-au implicat cu tot sufletul; si tuturor celor pe care nu ii cunosc si nici eI nu ne cunosc, care ne-au sprijinit prin rugaciunile si darnicia lor, profesorului Alexandru Vlad Ciurea, doctorului Ilescu, anestezistei nu mai stiu cum se numeste si intregii echipe care s-au riscat la initiativa Domnului Profesor Ciurea sa o opereze, doctorilor care au fost alaturi de ea inainte de operatie si dupa, kinetoterapeutilor si intregului staf de la spitalul de recuperare Robanescu condus de Dr Padure si cu multumiri speciale pentru Doamna Doctor Mihaela Axente. Sa va dea Dumnezeu numai bine, sa vi se implineasca tot ce va doriti si aveti nevoie, sa ramaneti cu sufletul tot atat de mare si de deschis. Sunteti mereu in rugaciunile noastre :) si niciodata nu vom conteni sa va multumim!!!

vineri, 8 aprilie 2011

Biscuiti de post

Am fost cu o colega la Colegiu sa sustina un interviu si asa am ajuns pana la Unirea. Langa RBS-ul de la Unirea s-a deschis un magazin DM unde am gasit multe bunatati bio printre care si faina de alac. Asa ca, nemaifolosind am fost curiosasa si am puso de niste biscuiti de post (bio si dietetici :)). Am amestecat 200 gr de margarina cu 300 gr faina de alac, 100 ml bors de la tanti Mica vecina de palier, 100 ml ulei floarea soarelui, 200 gr zahar brun din trestie, 1 zahar vanilat, jumatate de lingurita de bicarbonat si trebuia un praf de sare pe care l-am ratat (mi-am dat seama acum scriind, cred ca din prea mult entuziasm am uitat!!!). HEHEHE
Bun, le-am amestecat bine pana s-a format o coca tare.
Dupa care am facut forme frumoase si vesele si le-am decorat pe ici pe colo cu fistic crud.

I-am pus in tavi si i-am bagat la cuptorul incalzit la 180 grade, 35 minute.

Simplu, rapid si delicios!!!

duminică, 3 aprilie 2011

Cus-Cus cu ciuperci

Am fost saptamana asta in vizita la o prietena care mi-a recomandat aceasta reteta. Am puso in practica cateva zile mai tarziu, insa cu ceva adaugiri fata de reteta "originala" :)).

Am luat o jumatate de kg de ciuperci pe care le-am spalat, curatat si tocat in bucati medii. Am facut si o poza, dar am pierduto nu stiu pe unde si cum. Am taiat o capatana de usturoi in 2 si am puso in ulei de masline incins pentru 30 de secunde (am vazut eu ca marii maestri bucatari asa fac cu usturoiul).

Dupa care am adaugat ciupercile

si am acoperit oala cu un capac. Le-am lasat la fiert in aburi aproximativ 10 minute si apoi am adaugat o cana cu apa fiarta, am condimentat cu sare, piper alb, cimbru, chimen macinat, un varf de cutit de boia de ardei iute si o jumatate de lingurita de curry. Dupa inca 5 minute am adaugat o cana de cus-cus.

si am oprit flacara. Am acoperit cu un capac si am lasat 5 minute la crescut. Intre timp am tocat foarte marunt 2 legaturi de patrunjel si am stors o lamaie pe care le-am adaugat peste preparat. Am amestecat bine si am mai lasat cateva minute.
Am servit ca fel principal. Este delicios si satios. Fata de reteta prietenei mele am inlocuit ceapa cu usturoi, am adautat mai multe condimente si anume curry si chimen, am pus zeama de lamaie si patrunjel care din punctul meu de vedere au adaugat o savoare desavarsita :))